Kinesiska

Ja, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Kan ju börja med att säga att hemlängtan finns fortfarande kvar, men är inte lika stark som den har varit under restan av veckan,det är skönt! Så USA får nog stå ut med mig ett tag till ;) haha.

Sen har jag upplevt nått som jag aldrig har gjort förut och förmodligen inte kommer göra igen. Jag var med en annan au pair till hennes kyrka, för dom skulle spela lite basket, badminton och lite sånt, så jag tänkte att det skulle vara kul att träffa lite nytt folk. När vi kliver in i hallen så är alla kineser/japaner, dom satt i en ring och i mitten stog pastorn och prata en massa PÅ KINESISKA! Jag trodde jag skulle bryta ihop! HAHA.. Så det kom en tjej och satte sig brevid mig för att översätta, sen lekte vi en lek, så dom va tvugna att lära mig ett par kinesiska ord (fråga mig inte vad det var) och när jag klarade det blev dom jätte glada, skrek och skrattade. Jag såg säkert ut om en tomat i ansiktet ;P Sen när dom väl skulle börja spela, så va det inte så seriöst och jag kände att detta kanske inte var nått för mig, jag förstog ju inte värst mycket vad dom pratade om ;) Men nu har man gjort det också, sen har jag prövat en kinesisk efterätt, det såg ut som samarin fast med ägg i, var ingen höjdare kan jag lova!

När jag kom hem åt jag middag med familjen, dom lagar så himla god mat här :)
Sen åkte jag till en annan Svensk Au Pair som bor en bit härifrån fast det tar inte så långt tid att åka, om man kör den RÄTTA VÄGEN! Jag förstår inte hur jag lyckas, jag har en GPS men ändå kör jag fel...! Det är ju pinsamt. Idag har jag kört fel väg minst 6 gånger med GPS! haha, men jag får väl bju på den antar jag ;)
Men sen är det inte det lättaste att köra bil här heller direkt, det är ju inte så att dom har 2 filiga vägar, här är det minst 3, ofta 4 och ibland 5 filar och då är det inte så lätt att veta vart man ska, även om man har en GPS. Så jag få skylla på det ;D

Nu ska jag snart försöka sova, är helt slut efter veckan som har varit.
Men först ska jag ge er lite bilder, äntligen! Det är på mitt rum/min våning. Så ni får se hur jag bor :)
























XoXo Deea <3


äntligen fredag

Gud vilken lång vecka det har varit! kanske beror på att jag har haft hemlängtan hela veckan..? Och den sitter i än, men nu har jag iaf börjat träffa lite nytt folk, varit på college och kollat upp lite och så, så det går åt rätt håll.
Idag ska jag träffa en annan Svensk au pair som inte bor så långt här ifrån, ska bli skönt att prata lite Svenska ;) haha. Blir bara engelska nu, vilket är bra! Annars får vi se vad helgen har att bjuda på, i morgon blir det nog att spela lite baskett och så ...
Men nu ska jag duscha och göra mig i ordning inför dagen.

Saknar er och tänker på er varje dag!

XoXo Deea <3

nu har jag bestämt mig

för att rycka upp mig och ta tag i saker och ting! Inte undra på att jag har hemlängtan när jag inte göra nått. Nej, nu är det jag som kämpar på, får inte ge upp än! Hemlängtan är hemsk, men jag kommer inte hem!
I morgon ska jag fixa ett gymkort, skriva in mig på college och lite sånt.
Nu ska jag försöka sova lite, har huvudverk. För er som vill veta så sover jag i: långkalsonger, t-shirt, strumpor och en pyjamas över det + ett par raggsockor. Sen har jag på mig morronrocken, över mig har jag ett lakan, ett täcker och en filt. SÅ KALLT ÄRE !!

XoXo Deea <3

borta bra, men hemma bäst

Ja, hemlängtan sitter tyvärr i idag också. Jag längtar inte hem för att jag inte har det bra här, för jag har det jätte bra. Men hemma är alltid hemma! Jag saknar att bara vara hemma, vara på dom för det mesta värdelösa festerna som alltid slutar i kaos som man gör bort sig på och sen är det glömt efter en vecka. Jag saknar att Annica försöker få med mig ut i skogen eller till IKEA. Jag saknar att inte göra nått och att ha tråkigt, men det är ändå hemma! Jag saknar MATEN, dom sena bussarna, mina duntofflor och värmekudden, HUNDARNA, familjen, vännerna, hästarna, Svenska kriminalfilmer, ja ni har nog fattat poängen. Jag saknar allt!

Men samtidigt vill jag ju inte åke hem, har snart varit här i 2 månader och dom har bara sprungit förbi. Vad ska inte månaderna göra när våren och sommaren kommer då ...? Nej, jag ska inte ge upp, inte än! Men skulle det skita sig totalt, så har jag ändå gett det en chans. Men som sagt var, jag ska inte ge upp än, jag får inte ge upp än!

Saknar er och tänker på er massaor!

XoXo Deea <3

hemlängtan

Idag är det en hemlängtan dag. Jag vet inte varför, men jag bara saknar allt som har med hem att göra. Jag hoppas och tror att känslan kommer försvinna inom kort, hemlängtan dagar kommer jag ha under hela året. Dom kommer att komma och gå.

Helgen har varit bra, den har spenderats med familjen. I morgon ska jag träffa dom andra Au Pair:erna i området, vi ska iväg och bowla. Så hoppas på att få lite vänner här också, så ska det nog ordna sig :)

xoxo Deea <3

toppen

Ja, va kan jag säga. Jag bara älskar det :) Jag älskar verkligen den här familjen! Dom är helt underbara. Jag har ont i käkarna för jag har haft ett leende på läpparna hela dagen och skrattat i massor, vilket inte har hänt sen jag satte fötterna på USA:s marker. Jag älskar huset, det är så mysigt. Jag har min egna våning, så tredje våningen är bara min. Här har jag en stor, skön säng utan hjul ;) haha. TV, fottöljer (eller hur det stavas) och till det ett litet bord. Sen har jag ett bord med två stolar, ett litet "kök", fast det är ingen spis, men jag har mickro, kyl och frys, en diskho och lite sånt, eget badrum och så klart en garderob som man kan gå in i. Sen har jag TVÅ fönster man kan sitta i och jag som alltid har önskat mig det ;) Har min egna bil, en honda pilot och ja, jag trivs som fisken i vattnet helt enkelt :)

Just nu håller jag på att planera vad jag ska göra på College, jag funderar på att börja spela baskett och tenis, kanske prova på golf. Sen sjunga i en kör eller nått sånt. Det finns verkligen 1000 saker att välja mellan!
Sen blir det att följa med familjen till Florida i mars och sen KANSKE jag åker ner och hälsar på en kompis i några dagar i FEB, men det är inget bestämt än. Så det är redan full rulle här :)

I morgon ska vi göra Svenska pannkakor och sen ska vi kolla Americansk footboll, så jag lär mig lite om det också ;) Det är en VÄLDIGT sportintresserad familj, vilket bara är ett plus :) Så just nu känns allt toppen och för tillfället så känns det som om jag inte kan få det bättre!
Men nu ska jag försöka få lite sömn, vilket bara går bättre och bättre.
Uppdaterar inom kort :)

xoxo Deea <3

In Chicago

Flygresan gick fint fint :) Resan från CT till Detroid var en händelserik resa, haha! Det satt två killar från Jamacia snett framför mig. Och den ena började prata med mig, första frågan var: Är det där din kille? (han menade killen brevid mig) sen när jag sa nej,:Så du är singel? Ja... Då sken han upp som en sol, frågade vart jag var i från och sen om alla tjejer i Sverige var så vackar, och jag svarade: Ja, så klart! ;) haha..! Men det hela slutade med att han friade, han ville gifta sig. Men jag tackade för erbjudanet men sa att jag gillar att vara singel. Sen ville han köpa en mobil till mig, för han ville kunna få tag i mig, men jag tackade snällt nej, sen friade han igen och ville gifta sig med en gång, haha.. Och jag sa snällt nej, säker röd som en tomat i ansiktet då det var ett väldigt litet plan och jag lovar att alla hörde oss! Men jag fick iaf hans namn på FB och lite sånt, lovade att höra av mig... Men vi får väl se hur det blir med det ;) haha

Men nu är jag framme hos min nya familj iaf och allt känns TOPPEN BRA! Känns verkligen som om jag har hamnat rätt den här gången och jag hoppas verkligen att dom känner de samma. Jag gillar barnen, föräldrarn, huset, området, ja jag gillar allt! Sen kommer det ju så klart vara saker jag inte gillar och dagar då det inte kommer känas toppen bra, men sånna dagar/stunder har man ju alltid. Men första känslan känns bra :)
Så nu vet ni att jag är framma och allt är bra. Jag uppdaterar er mer så fort jag hinner. Nu ska jag försöka sova lite och hoppas på en hel natts sömn, vilket jag inte fått på ett bra tag.

xoxo Deea <3

Ja ni ...

Idag har det varit en händelserik dag. Det började redan inatt kan man säga, jag och mina sjuka drömar! Vilket gör att jag inte alls sover bra, som leder till att jag är mer död än levande på morgonen. Men jag tog mig upp, väckte tjejerna och gjorde allt var morgon rutinerna innebär. Fast idag var vi sena som aldrig förr, men vi hann med bussen med några minuter.

Sen när jag kom in, satte jag på datorn, satt här ett tag, tog en dusch och sen var det bara att ge sig ut. Jag började med att tanka (första gången jag gjorde det själv) vilket inte gick så bra. Den första pumpen jag kom till, förstog jag mig inte alls på och byte. Där vet jag inte vad jag gjorde, men lyckades iaf fylla bilen, satte mig bakom ratten och körde, men nått kändes inte bra....? (kommer till det snart)
Åkte till posten, där det första jag gör är att slår i huvudet i en grej som sticker ut från taket, AJ! Sen väl inne på posten, där jag ska köpa en kartong för att skicka lite grejer till min nya familj (då jag inte får plats med allt i resväskorna), men tror du inte dom var för små! Så klart, va annars. Så det var bara att sätta sig i bilen och åka till Sturbucks för en varm choklad och sen vidare till dunk and dunat´s (rivaler med varandra) för att köpa en bagel, vilket fick bli min frulle. Sen vidare för att köpa en kalender och lite smink.

Väl hemma hittar jag en kartong och lyckades få ner min DVD spelare, ridkläderna, hjälmen, skor, platt och locktång, morronrocken, och lite annat smått och gott. Satte mig vid datorn för att kolla va mycket jag hade kvar på kortet, då upptäcker jag, JAG BETALDE ALDRIG FÖR BENSINEN! Shit, hur lyckas jag! Det va bara att slå in packetet, slänga in det i bilen och dra iväg igen. Åkte till macken och sa (fast på engelska då): Hej, jag var här och tankade förut, men jag tror jag glömde att betala?! Gubben som stog bakom disken hade varit så orolig för detta hela förmiddagen, för han var ny och detta hade aldrig hänt förut. Så han tackade så mycket för att jag hade kommit tillbaks för att betala, och tur var väl det, det är jätte höga böter för sånt här! Men jag kände mig så duktigt och snäll efteråt :)

Sen iväg till posten för att posta paketet, tror ni det fanns nån parkering i närheten av ingången då..? Så klart inte! Men jag lyckades hitta en lite längre bort, fick klämma in mig mellan postbilarna. Och paketet var ju inte det lättaste, men som tur var va det en snäll man som öppnade alla dörrar åt mig :) Väl inne, med andan i halsen: Hej jag vill skicka det här paketet! haha. Jag fattade inte hälften av vad gubben i kassan sa, men jag lyckades få iväg paketet och  hoppas på att jag får det nästa vecka iaf :) Billigt var det också, ca 20$ bara! :O

Sen hem och börja packa, så nu är det så gott som färdig packat, ska ta det sissta i morgon och då blir det även att göra lite fler ärenden (glömde väl så klart lite saker idag). Sen blir det att städa rummet, cheka av så man har med allt och har koll på allt. Ska ju flyga ensam nu + byta flyg. Så nu har man bara sig själv att lita på. Men det ska nog gå bra :)
Nu ska jag snart hoppa i säng, hoppas på en natt med sömn!

xoxo Deea <3

Ridning

Idag har jag haft min första ridlektion här i USA :) Fick ju det utav den nuvarande familjen i julklapp. Det var kul och med tanke på att den var på engelska och jag inte förstog säkert hälften av alla dom engelska ridtermerna, så måste jag säga att det gick riktigt bra ;) Det var hoppning och det är ju alltid ett plus i kanten. Men hästen jag red var hela 26 år gammal, hållde på att få en chock när hon berättade det för mig, sånna gammal hästar har inte vi på ridskolorna hemma i Sverige, vad jag vet iaf :P eller ?
Men nu ska jag bara vänta på att tvätten ska bli torr, sen ska jag sova! Är så trött. I morgon och på onsdag är det mycket att göra. Skicka grejer till Chicago, då jag inte får plats med allt ;) haha. Packa, städa rummet, tanka bilen och göra lite små ärenden.
Hoppas allt är bra med er där hemma, tänker på er :)

xoxo Deea <3

Vårväder

kvällen igår blev ju så klart inte som planerat, varför skulle den bli det? För en utav tjejerna som skulle med, körde in i sin värdemammas bil igår och var tvungen att betala det, så då hade hon inga pengar. En annan hade inte heller några pengar för hon fick ingen lön den här veckan pga att hon ska flytta till en annan familj m.m. Så min fredags kväll som jag hade sett fram emot i NYC, spenderades i ett rum med 4 tyskar för att spela spel. Vilket inte var helt fel heller, men... Men NYC står ju kvar (förhoppningsvis) haha ;)

Dagen idag har/är underbar! Värsta vårvädret har vi, så vårkänslorna bara sprudar. Så idag har jag varit ute på en promenix och sen suttit ute och läst och lyssnat på musik :) Så härligt!
Och sen har jag pratat med min nya familj i Chicago idag också, och det känns bara bätte och bättre för varje dag som går :) Så jag hoppas känslan kommer sitta i hela året framöver.

Lite onödig info: Jag har läst ut twilight boken och har nu börjat på newmoon! Mina fingrar luktar vitlök och jag vet inte hur det kommer sig? Skulle behöva äta nått, men är för lat för att gå ner och göra i ordning nått. Och sen en sak till, BILDER! Jag har ju inte lagt ut en enda bild här på bloggen. Gud va tråkig jag är! Men det kommer, jag lovar. Men om sanningen ska fram, så har jag inte tagit så mycket bilder :S Men ska bättre mig!

xoxo Deea <3

love it

Igår läste jag sissta kapitlet i min Twilight bok. Jag bara ÄLSKAR den! Boken måste jag erkänna, är bättre än filmen. Men jag älskar fortfarande filmen, film är alltid film ;) Men när jag läser den bli jag helt varm, pirrar i hela magen. Den är bara så underbar! Så nu har jag börjat läsa nr 2, new moon. Och hoppas på att den ska få mig att känna samma känsla som den första. Men har du funderat på att läsa dom, så tror jag dom är bättre på engelska, och jag rekomenderar dom skarpt!

Idag är det fredag, skönt! Vilket innebär att det blir utgån, i NEW YORK ;) Måste ju hinna med det innan jag flyttar. Man kan ju inte ha bott 45 min från NYC i 5 veckor och inte prövat på utelivet, det går ju inte ;D haha. ´Så det är vad som händer ikväll. Annars vet jag inte vad jag ska göra i helgen, blir nog inga större utsväningar. Sen till veckan blir det att packa och sen lyfter flyget till Chicago på torsdag morgon :) LÄNGTAR!
Men nu ska jag åka ner till Starbucks och träffa Anna, göra lite ärenden m.m.

xoxo Deea <3

Grattis

Grattis till min älskade Mamma som fyller år idag :) Önskar jag kunde vara där och fira dig. Men du vet att jag tänker på dig och älskar dig! Du är världens bästa Mamma.

Sen även grattis till världens bästa Greger som fyllde år förra veckan, hoppas du hade en bra födelsdag :)

Massa kärlek till er!

xoxo Deea <3

lite allmänt

Först vill jag bara berätta att jag har nog lyckats med det omöjliga, att bosätta mig på ett dö:are ställe än Vålberg/Grums :P haha, lite komiskt äre! Så just nu saknar jag hemma. Att åka till macken, låna en film, åka upp till annica och G, ligga i soffan och bara vara. Hemlängtan smyger sig på när man har tråkigt, så äre bara. Men jag kan ju alltid gå ut i skogen och jaga kalkoner ;) haha!
Sen måste jag säga, att klarar man av att vara Au Pair, klarar man vilket jobb som hellst! Så känns det just nu iaf, om ni bara visste vad påfrestande det kan vara.
Sen undrar jag vem som sätter hjul på en SÄNG!?!?! Man kan ju inte sitta och luta sig mot väggen och läsa en bok, för då rullar sängen iväg. Med andra ord, JAG HAR en säng med hjul på och jag gillar det inte. Jag kan inte förstå vem som vill ha hjul på sin säng, varför? ;O aja, det räcker nog med detta nu, vi tar det inte till nästa nivå ;) haha!
Men nu ska jag försöka få undan lite tvätt (nytvättat), bädda sängen och lite så. Sen är det dags att börja jobba igen.

xoxo Deea <3

Tjohopp

Har tyvärr inte något datum som jag ska flytta än, men det måste bli innan nästa onsdag. Så mycket möjligt att det blir någon gång den här veckan :)

Annars rullar det på som vanligt. I helgen har jag inte gjort värst mycket, bara tagit det lungt.
Ja, jag har väl inte så mycket mer att säga just nu. Ska käka frulle nu och slänga in lite tvätt i tvättmaskinen. Annars händer det nog inte värst mycket annat idag.
Hoppas att allt är bra med er där hemma. Ni är lite dåliga på att kommentera här tycker jag ;)

xoxo Deea <3

God morgon Sverige!

Hemma har mamma redan varit uppe i några timmar, varit ute med Exie och druckigt sitt morgon kaffe. Om hon inte har jobbat natt så klart. Grabbarna öppnar macken om en timme, hockey killaran sitter säkert på en buss och laddar inför en match. Själv har jag nyss kommit hem för kvällen, har varit hos en tjej som bor i området och har haft spel kväll. Riktigt trevligt :) Men snart blir det sängen, för klockan är 01:50 här nu. Men först ska jag uppdatera er ;)

Nu är det bestämt, jag ska flytta till Chicago :) Eller ja, ca 30 min från Chicago. Där har jag hittat en familj som det klickade med på en gång, så det känns verkligen bra! En kille på 7 och en tjej på 8. Kan tyvärr inte säga så mycket mer. Och jag vet inte när jag åker än heller, blir någon gång nästa helg eller veckan där på. Frågan är bara hur jag ska få med mig alla grejer ?!?! Kommer nog få betala en hel del övervikt! haha.
Men det roligaste är, att när jag bestämde mig för att bli Au Pair, var det två ställen jag absolut inte ville till, NEW YORK och CHICAGO. Och nu sitter jag här, ca 50 min från NY och kommer flytta så jag bara har ca 30 min till Chicago. haha, lite komiskt är det. Men huvudsaken är att familjen känns bra, och det gör de verkligen.
Så vi hoppas på bättre lycka denna gång :)

Men nu ska jag sova, trevlig helg allihop! :)

xoxo Deea <3

nu ni ...

har det hänt grjejer kan jag lova.
Jag är i så kallad re-match, vilket innebär att jag nu ska flytta och byta familj. Jag kan inte gå in på några detaljer om varför här, men det funkar helt enkelt inte. Jag har inte fått någon annan familj än, men det är fullrulle och hoppas på att kunna ge er ett besked så fort som möjligt :) Jag tycker det är synd att det inte funkade med denna familj, men sånt kan man ju inte veta i förväg. Och även fast allt är som det är nu så mår jag bra och detta känns som det rätta beslutet, även fast det var ett svårt beslut att ta. Jag har ingen hemlängtan och känner inte att jag vill hem. Fast så klart saknar jag er, men ni finns ju kvar om 11 månader också så ;) Så där är vart jag står just nu.

Jag hoppas att allt är bra med er där hemma, har hört att ni har det riktigt kallt och äntligen fått "lite" snö ;) haha. Och god fortsättning ska jag väl säga också så klart :) Hoppas ni hade en bra jul och nyår ? :) Själv var jag i New Jersey över nyår och det var mysigt. Inget speciellt, var med en gäng tjejer och käkade på cheescake factory och hade en mysig kväll bara:)

Men nu är det dags att börja jobba igen. Men nu lovar jag att uppdatera er mer, så ni vet vart jag håller hus någonstans ;) haha!

Ha det bäst och ta nu hand om varandra!

xoxo Deea <3

heej

Sorry för den dåliga uppdateringen, men det är 1000 saker just nu. Så jag ska uppdatera mer så fort jag hinner.
Men tänkte bara slänga in ett inlägg så ni vet att jag lever ;)

xoxo Deea <3

RSS 2.0